geschiedenis actuele projecten gerealiseerde projecten contact informatie
 

 

Het architecten bureau ooit opgericht in 1960, is in 1981 overgenomen en voortgezet onder de naam van der Molen de Jong bv, gevestigd op het Kleinzand te Sneek. In 2001 is het bureau verhuist naar het rijksmonument Fortuin uit Zee te Makkum en voortgezet onder de naam de Jong Architecten bv.

 

Er wordt gewerkt aan een breed scala van opdrachten die uitsluitend 3D worden uitgewerkt (BIM), van stedenbouw tot interieur en van initiatief-fase tot uitvoering. De ruimtelijke behoefte van de opdrachtgever staat in dit vormgevingsproces steeds centraal net als de ambitie om binnen deze kaders maximale architectuur te maken. Ook de bouwtechniek en de constructies zijn integraal onderdeel in het proces van ideevorming tot uitvoering. Zij komen ruim aan bod, zowel technisch als architectonisch, en bepalen in hoge mate de kwaliteit en het vakmanschap van het bureau.

 

In de laatste jaren is er sterk ingezet op (B)uilding (I)nformation (M)odelling, het bureau heeft onlangs meegedaan aan de BIM caseweek 2008, een initiatief van Rijkswaterstaat en Rijksgebouwendienst, met als doel in een week tijd, met allerlei disciplines, tegelijkertijd een Supermodel op te zetten van een integraal verkeersknooppunt nabij de Kralingse plassen over de A20 en het spoor, waarbij het gebouw zowel ruimtelijk als wat data betreft compleet is en iedere ingreep of alternatief daarna in al zijn ins en outs meetbaar is in de breedste zin van het woord. Als bureau zijn we nu in staat om de opdrachtgever snel de ruimtelijke en financiŽle consequenties van zijn wensen te laten zien.