geschiedenis actuele projecten gerealiseerde projecten contact informatie
  Multifunctioneel stadion Gelredome te Arnhem  

Nieuwbouw multifunctioneel stadion

Opdrachtgever: Vitesse

Het multifunctionele stadion Gelredome geeft onderdak aan de voetbalclub Vitesse en een groot aantal evenementen zoals popconcerten, autoshows, de musical Aida etc.

Omdat voetbal ook onder slechte weersomstandigheden door moest gaan is gekozen voor een volledig overdekt stadion met een te openen dak en een volledig verschuifbaar veld. Direct na de wedstrijd wordt het grasveld aan de zuidzijde naar buiten geschoven en kan de grasmat onder de best mogelijke omstandigheden herstellen.

     
 

In 1996 kregen de beide bureaus Alynia Architecten Harlingen en De Jong Arch. opdracht de bouwvoorbereiding te starten. Een jaar later gingen de palen de grond in en in maart 1998 werd het stadion opgeleverd.

Het stadion heeft inmiddels na een uitbreiding 30,000 zitplaatsen. De tribunes van prefab beton worden ingeklemd door de hoofd staalkonstruktie in de hoeken. Daarop rust het beweegbare cylindrische 2-delige dak. Onder de tribunes zijn de kantoren, wedstrijdruimtes etc. gemaakt. De hoeken zijn geschikt gemaakt voor toekomstige kantoorontwikkeling.

 
     
 

Het werk, middels een engineerings-build contract door HBG uitgevoerd, heeft tenslotte 72.600.000 Euro gekost.

Ook het interieur is met grote zorg benaderd, immers het moest niet alleen de uitstraling van een voetbalstadion hebben. De business club, de promenades met haar winkels zijn helder van kleur en zeer goed bruikbaar.

 
     
   
     
  Terug naar overzicht projecten.  
     

geschiedenis | actuele projecten | projecten | contact